Ön Koşullu Ders Uygulaması

2009-2010 öğretim yılı güz yarıyılından itibaren bölümümüzde ön koşullu ders uygulaması başlamış bulunmaktadır. 2009-2010 öğretim yılı güz döneminde ilk defa derse yazılan I. Ve II. Öğretim öğrencilerimize uygulunmaya başlanacak bu program ile ders programımızda yer alan bazı derslerin alınması, o derslere ön koşul olarak gösterilen ders veya derslerin önceden alınmasına bağlıdır. Örneğin 2. Yılda Electrical Engineering Measurement, Temel Elektrik Lab I ve Elektroniğe Giriş derslerinin alınabilmesi için, 1. Yıl Bahar döneminde verilen Elektrik Mühendisliğinin Temelleri dersinden başarılı not (en az DC) alınmış olması gerekmektedir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde uygulanacak olan ön koşullu dersleri gösteren akış diyagramı aşağıda verilmektedir. Diyagramdaki oklar ve yönleri hangi dersin hangi derse ön koşul olduğunu göstermektedir. Buna göre okların başlangıç noktaları ön koşul dersini, okların ucu da bu dersin hangi derse vrya derslere ön koşul olduğunu göstermektedir.

Öğrencilerimizin daha sonraki dönem ve yıllarda almaları gereken derslere yazılma konusunda sorun yaşamamaları için ders yazılımları sırasında bu uygulamaya dikkat etmeleri önem arzetmektedir. İlgili bütün öğrencilerimize duyurulur.

NOT: II. Öğretim programımızda İngilizce ders uygulaması olmadığından bu diyagramda İngilizce olarak yazılan dersler, II. Öğretimde Türkçe ad ve kodlarıyla verilecektir.